Guide: Sådan kommer du godt i gang med at løbe

Foråret og sommeren er lige om hjørnet, og det betyder for mange løbevejr. Vil du gerne i gang med at løbe, så formen kan blive bedre? Så kan denne guide hjælpe dig. Her får du nemlig nogle konkrete råd til, hvordan du kommer bedst fra start.

Læg et program

Først og fremmest skal du have noget struktur i din træning, så du ikke bare træner, når du har lyst. Hvis du har et fast skema, vil det også være væsentligt nemmere at få træningen til at passe ind i din hverdag. Et fast skema giver struktur, og du ved præcis, hvornår du skal løbe. Det gør det også nemmere for dig at få en ordentlig kost, inden du skal have løbeskoene på. I starten er det vigtigt, at du ikke forventer mere af dig selv, end du reelt set kan klare. Læg et realistisk program så du ikke overbelastes eller kører dig selv mentalt træt. Det kan hurtigt ødelægge en ellers god rytme.

Variér dine løberuter

For at skabe lidt nyt og spændende i din løbetræning, kan det være en god idé at variere dine løbeture, så du ikke løber de samme steder alle dage. Det er også godt for din træning, hvis du for eksempel lægger noget terrænløb ind. Det er noget helt andet, og det giver også dig en variation, så træningen også blive udfordrende og spændende.

Anskaf dig et par gode løbesko

Alfa omega når du løber er et par gode løbesko. Gode løbesko gør dine løbeture langt mere komfortable, og de er med til at forebygge skader. Et godt råd er at få lavet en løbetest, så du anskaffer dig nogle løbesko, der passer til din løbestil. Der kan være stor forskel på løbesko alt efter din løbestil. Nogle løber ind ad, mens andre løber ud ad.

Få en løbemakker

Hvis du har problemer med at komme afsted på løbetur, kan det være en fordel at anskaffe dig en løbemakker. Ikke nok med at det er rart at følges med nogle, så kan det også være med til at presse dig. Løber man to vil det være nemmere at presse sig selv, så man kan følge med. Det kan godt være svært, hvis du løber alene. Her vil mange have en tendens til at falde lidt i tempo, hvor de måske sagtens kunne have fortsat.

Spar penge på løbeskoene på Singles Day

Et par gode løbesko kan sagtens løbe op i et par tusinde kroner. Vil du ikke betale det for et par løbesko, kan det være en fordel at vente til Singles Day, hvor priserne bliver sat ned på løbesko. Det er i dag størstedelen af de danske forretninger, der tilbyder gode tilbud på Singles Day, og derfor kan du ofte gøre ekstra gode besparelser, hvis du bruger tid på at undersøge mulighederne i de forskellige butikker. Når du skal finde et par gode løbesko på Singles Day, skal du også tage højde for, om der er en løbetest med i prisen. Det kan godt koste noget i de større danske sportsbutikker. Ud over at købe løbeskoene på Singles Day, kan du også gøre store besparelser på lækkert løbetøj.