Olielagre og USA energiuafhængighed

Copyright 2006 Richard Stoyeck

Her til morgen Exxon, den største energiselskab i verden rapporteret rekordoverskud på 10.36 milliarder dollars til de anden tre måneder af året. Det var op fra 7.64 milliarder dollars fra den samme periode for et år siden. Du vil bemærke, at indtjening var bare genert af posten 10,71 milliarder dollar de rapporterede i fjerde kvartal sidste år, 2005. Alle virksomheder har puder; revisorerne kalder dem reserver. Der er altid fleksibilitet i rapportering af en virksomheds indtjening. Exxon kunne meget let have brugt deres fleksibilitet til at komme med indtjening, der var under sidste års fjerde kvartal post for at undgå forlegenhed for udstationering en anden ny rekord kvartal. Virksomheden ved, at Kongressen ser over Exxons skulder, fordi det amerikanske folk er på udkig over regeringens skulder. Dette er især tilfældet med Kongressens valg, og begge kamre i Kongressen på højkant.

Hver præsident for de Forenede Stater har hyklet til amerikanske energiuafhængighed. Det er som at lytte til President’s State of the Union adresse. Sidste syv præsidenter inden for 1 minuts tale på situationen i Unionen har altid sagt, “Jeg er venligst at rapportere i aften, State of the Union er stærk,” med vægt på ordet stærk. Hver præsident har proklameret behovet for energiuafhængighed, og derefter har altid bakket ned fra at gøre noget ved det..

Svar af Demokraterne er at skabe en afgift for at konfiskere eller simpelthen tage væk, hvad de anser for at være overskydende fortjeneste at Exxon, og dens medarbejdere gør. Republikanerne pine væk om behovet for at åbne op for den sydøstlige kyst Florida til offshore-efterforskning, som om det vil bringe i millioner tønder per dag. Svaret er, at begge parter er forkert. Exxon simpelthen Krydsegenskaber på OPEC dikteret pris de arabiske stater ønsker at opkræve os. Det er mere kompleks end det, men ikke af meget.

Årtier siden, olie verden blev kørt af de syv største olieselskaber i verden, de fleste af dem amerikansk ejede. For dem af jer gamle nok til at huske tilbage i 1973, bruger araberne en olieembargo mod USA og alle lande, der støtter Israel. De store olieselskaber i USA kontrolleret, og modtaget 60% for så højt som 65% af alle de indtægter, der genereres af de arabiske stater.

De første kartel blev dannet tilbage i 1960. Fra 1960 indtil 1973, OPEC, som er i organisationen af olieeksporterende lande havde meget lidt strøm (mener vi udnytte) over olieselskaberne. I 1973, der helt sikkert ændret. Da bragte USA i dagligt ca. 35% af energibehov fra udlandet. Inflationen var vold; råvarer i almindelighed var stigende ude af syne, og derefter alle helvede brød løs.

Egypterne og Syrien angreb Israel på to fronter. Datoen blev 6 Octobers 1973. Med hemmelige støtte af daværende præsident Nixon blev hver våben fra nukleare beordret til at blive fløjet til Israel for at gemme den jødiske stat. Israel blev gennemført i repelling invasionen, men OPEC to uger senere sætte en embargo mod olie overførsler til de Forenede Stater. Araberne derefter hævet priserne for vores europæiske allierede af 70 plus procent fra $3 til mere end $5 per tønde. Vi er nu på $70 plus pr. tønde forhold til ingen justering for inflationen.

I 1970 ‘ erne, var vores økonomi langt mere forbundet med olie og energi end i dag. Vi har lært at blive mere effektive med vores maskiner og processer. Dengang var vi selvkørende ind i en recession af den dramatiske stigning i oliepriserne. Europa gik dybere ind i recession, end vi gjorde. Erfaringerne har været forgetten, men de har ikke været lært enten.

Der har været nogen forsøg fra USA i over 30 år selv starte et program af sande energiuafhængighed. Svaret er ikke at straffe effektivt køre Exxon for at vide, hvordan man kan være meget indbringende. Husk første princippet om politik, mennesker stemme med fødderne.

De syv søstre (gigantiske olieselskaber) hvem der kontrollerede oliepriser og politikker for generationer overdraget at magten i 1973 til de arabiske stater. Olie er desværre i alle de dårlige kvarterer i verden, og det kommer ikke til at ændre. Vi er prisgivet af arabiske priser for en vare, der er ilt i vores økonomi. Hvis arabiske olie stopper levering i morgen, hver bil og lastbil, ville tog og fly gå en halv kort tid derefter. USA ville have til at gå i krig for at opretholde vores økonomi og de slemme fyre kender dette. De vil kun skubbe os indtil videre, og ingen yderligere.

Araberne vil vores økonomi og vores Vesteuropa venner til at fortsætte med at vokse. De vil Kina og Stillehavsområdet til at fortsætte med at vokse. Kun gennem vækst kan verden har råd til at betale for arabiske olie. De ønsker ikke at gouge os, eller vrede os. Det er ikke i deres interesse. De ønsker at udtrække det maksimale beløb, vi er villige og i stand til at betale for en tønde af deres flydende guld.

En af konsekvenserne af denne aktion er den holdning, at GM befinder sig i, og måske Ford er dårligere. GM og Ford sælger biler med forældet teknologi, brændstof ineffektivitet, i en verden af japanske konkurrenter chomping på bit venter på at påtage sig titlen som den største bilproducent i verden.

Vores ældre luftfartsselskaberne er nu i situation at have en fortjeneste erklæring, der er omvendt forbundet med prisen på brændstof. Atten måneder siden du kunne flyve en 747 fra Californien til Europa for $30.000 i udgifter til brændstof. Brændstofomkostninger er i dag mere end $100.000, og at få dyrere.

Hvis USA ønsker at opnå energimæssig uafhængighed, må vi gøre, hvad Frankrig har gjort. Vores forsyningssystemet som Frankrig bør blive nukleare baseret i de næste 15 år. Lad dem vide, at for mere end 50 år har den amerikanske flåde havde hundredvis af fartøjer, der drives af atomkraft, og der har aldrig været en nukleare ulykke med en af dem for dem, der gyse og græde, når de hører den nukleare verden.

Vores biler skal være modelleret i europæiske baner. Europæerne har betalt mere end $5 per gallon i år og de har lært at behandle den. Hvis GM og Ford ikke kan håndtere problemet, vil de japanske bilproducenter håndtere det for dem. Efter alt, har japanske spist Detroits frokost i år. Hvorfor skulle det ændre?

Farvel og held og lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.