Skal min virksomhed have en kassekredit?

Som virksomhedsejer er det ganske naturligt at gå med tankerne om at have en kassekredit. Den kan nemlig være med til at give lidt økonomisk stabilitet, hvis der skulle komme en større udgift i firmaet. Men er det overhoved en god idé at få en kassekredit? Det er nogle af de ting, som du kan blive klogere på her i artiklen.

Hvorfor giver det mening med en kassekredit?

Fidusen ved at have en kassekredit er, at du får noget økonomisk stabilitet, hvis nu du i en periode skal betale en leverandør forud, skal have varer i produktion, betale et indskud og så videre. Har du ikke pengene sparet op, kan du finansiere udgifterne med din kassekredit. En kassekredit kan også være god, hvis du har brug for at låne penge for at kunne eksekvere på en ordre. Det vil altså sige, at du har pengene i pibelinen og ved, hvornår du får dem igen. Det gode ved en kassekredit er, at du ikke betaler noget til den, når du ikke har brug for den. Den ligger der stadig som sikkerhed, hvis du på et tidspunkt får brug for den.

Er der andre alternativer?

Står du og mangler penge her og nu, og vil du helst bare gerne have et lån, du betaler af på? Så kan det være en idé at høre om mulighederne for at få et banklån eller eventuelt tage et forbrugslån. Regner du med tit at trække over på din kassekredit, er det heller ikke den bedste løsning rent økonomisk. Renten er nemlig som regel høj på en kassekredit, hvis man sammenligner den med andre låneformer. Vil du gerne have det billigste lån, så bør du gå i din bank og høre om mulighederne for at få et banklån. Kan det ikke lade sig gøre, så kan du stadig ansøge om et forbrugslån.

Få altid flere tilbud på en kassekredit

Du bør aldrig stille dig tilfreds med kun at få et tilbud på en kassekredit. Du skal naturligvis høre om mulighederne i din nuværende bank, men det kan også godt betale sig at høre andre banker. Hvis du kommer og beder om en kassekredit, kan det også være, at banken vil give dig bedre vilkår på dine andre lån. Om ikke andet kan du altid bruge de andre tilbud som et forhandlingsmiddel, når du forhandler med din nuværende bank. Husk altid at være grundig, når du sammenligner kassekreditter. Kig på ÅOP’en, renten, provisionen og kreditomkostningerne. Husk også at sætte dig grundigt ind i, hvordan lånetilbuddet er udregnet.

Hvis du er utilfreds med de tilbud, som du har fået i banken, kan du også få en kassekredit hos andre låneudbydere. Der findes et væld af udbydere på internettet, der udbyder kassekreditter online.